perjantai 13. maaliskuuta 2009

Petokamerat surraavat

Kaleva uutisoi 13.3, että tänäkin keväänä saadaan jännätä kameran välityksellä maakotkan pesintää. Kamerat on asennettu neljälle pesälle. Melkoista arpapeliähän kameran osuminen oikealle pesälle on, sillä kotkilla on useita vaihtopesiä. Saattavat tehdä jopa uuden pesän. Kotkan lento ry:n sivut löytyvät osoitteesta http://personal.inet.fi/yhdistys/web/kotkanlento. Oheinen kuva on tuore ruudunkaappaus. Talvista on vielä Pudasjärven pesillä.Hailuodon Marjaniemen sääksikamerakin rullaa. Pesäuutisissa lukee "7.3.2009: Kamera käynnistetty kaudelle 2009. Tänä kautena tarjotaan myös live-videokuvaa." Kuva on tuore ruudunkaappaus pesältä. Linkki on http://www.saaksi.fi.

Virtuaaliretkillä netin välityksellä noille pesille voi kotisohvalta bongata muitakin lajeja kuin pääosan esittäjät. Kuvissa ovat vilahdelleet aiemmin mm. oravat, lapinpöllöt, tiaiset ja kirjosiepot. Sääksen pesällä merikotka toi pelin normaalia luonnon kiertokulun draamaa nappaamalla poikasen ruuakseen.

Osataan sitä muuallakin. Viron luontoa voi seurata kameran välityksellä osoitteesta http://www.eenet.ee/EENet/ Sieltä pääsee seuraamaan mm. jo kahta munaa hautovaa merikotkaa! Lunta on vielä Virossakin maassa. Pesä sentään on lumeton.

Tapsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti