sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Vesilinturetki

Kauden viimeiselle Kraaselin retkelle lähdin veljeni Arin kanssa 10.12. aamupäivällä Onganrannasta. Veneestä putsattiin sohjot ja kerättiin lukot ja kettingit matkaan, koska retken jälkeen vene oli tarkoitus nostaa ja tuoda kotipihalle talvilevolle. Lumipyryinen ja tuulinen sää ei lupaillut kovin kummoisia lintuelämyksiä, mutta heti alkumatkasta Kraaselin päällä lennellyt merikotka kuitenkin antoi toiveita kelpo linturetkestä. Kraaseliin emme päässeet nousemaan korkealla olleen meriveden vuoksi, joten päädyimme rantautumaan Paskalettoon.
Tästä näkyi 6 pilkkasiipeä, pari mustalintua, alli, telkkä, muutama isokoskelo, parikymmentä joutsenta sekä harmaahylje, joka oli Arska-veljelle peräti elis.
Paskaletosta päätimme suunnata suoraan Kiviniemen satamaan toiveissa löytää kalapuohista lämpimiä kalaherkkuja, erityistoiveena friteerattu norssi. Matkalla tapasimme (kala- harmaa- ja meri-)lokkiparven ympäröimät troolarimiehet (norssin pyytäjät), jotka kehuivat kalaa nousevan hyvin ja tarjosivat meille hinauskyytiä rantaan.
Päätimme kuitenkin melkoisesta aallokosta huolimatta soutaa reippaasti loppuun asti. Rannassa veneen nosto ja pihalle tuonti sujui tuoreen lumen asiosta varsin liukkaasti ja sitä friteerattua norssiakin oli Kalapuohissa lämpimänä lähes rajoittamaton määrä :-)

2 kommenttia:

 1. Taisi tulla ensi lauantaille linturetki Kalapuohiin. Friteerattu norssi on rajoittamattoman hyvää!

  VastaaPoista
 2. Katselin tuota kuvaa veneestä ja ihmettelin varusteita ja varustautumista... ei paljon järki päätä pakota...

  No, olishan siinä merivartioilla ollut helppo poimia jäätyneitä ruumita pinasta, kun sentään oli pelastusliivit yllä.

  No voi olla että vettyneet vaatteet painaa niin paljon et liivien noste ei edes riitä pitämään pinnalla.

  Tiedättekö kuinka kauan voi olla 4 asteisessa vedessä... oli päällä sitten pillkihaalarit tai halpahallin kelluntapuku ?

  Terveisin, täysin ulkopuolinen, joka eksyi näille sivuille.

  VastaaPoista