torstai 22. syyskuuta 2011

Syysretki Hailuotoon

Jahas, PPLY:n blogissa on hilijaista. Noh, kirjuutellaan nyt sitten jothain, kun kerta pari retkeä on tullut suoritettua. Hailuotoon tuli tehtyä retki elokuun loppupuolella kokoonpanolla allekirjoittanut, Antti Jaako ja Niuniu. Kuvat tässä viestissä omiani.

Keliksi sattui pilvinen vähätihkuinen päivä.  Lautalta ei näkynyt mitään ihmeempiä, mitä nyt pari merimetso leuhkutteli menemään. Aluksi nenät ja kuono päätettiin suunnattiin Pohjoisrannan nokkia ihmettelemään.

 Edellisellä syysreissulla lokkeja täynnä olleessa aidassa olikin nyt lampaita.

 Rannalla päästiin heti tositoimiin.

Kahlaajilla oli meno päällä. Heti löytyi porukka, jossa oli suosirrejä, jokunen pulmussirri ja tyllejä.

 Pulmussirreistä tuli päivän päätähtiä, olivat varsin kuvauksellista porukkaa, kun kuvaajista piittaamatta kipittelivät pitkin rantahietikoita.

  Kuovisirrejäkin näkyi useampi.

 Tylli ja kuovisirri.

 Kahlaajasaldoa täydensi vielä punakuiri. Näiden lisäksi yli lensi yksi selkälokki, ja kauempana kisaili muutama nuolihaukka.

 Pohjoisrannalta suunta kaupan kautta Kirkkosalmen tornille, jossa pienelle retkikoiralle tarjoutui tilaisuus vähän levähtää, mutta meillä muilla jatkui kyttäily.

 Harmaasorsia oli oikein mukavasti, 43, vesilintumassojen, päälle 900 vähintään, seassa. Tässä vaiheessa kello oli ennättänyt raksuttaa niin pitkälle, että kurvasimme Potinlahden kautta kotimatkalle.

 Aurinkokin ennätti vielä lauttarannassa pilkistellä pilvien lomasta.

Kaikkia hymyilytti, olihan reissulla tullut kivoja haviksia ja jokunen vuodarikin. Ja vino pino valokuvia molempiin kameroihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti